Összes oldalmegjelenítés

2013. szeptember 9., hétfő

Kecske- és juh sajtok

A kecsketej a tehéntejnél enyhén édesebb, tejszínesebb ízű. Megtalálható benne a Q10 koenzim,és több mint 70 telítetlen zsírsav. Nemcsak magas az ásványi anyag tartalma, de megegyezik a bőr védőrétegében találhatóakkal, így a belőle készült szappanok mindennapi használat alatt sem szárítják a bőrt. A kecsketej szappanokról már írtam korábban. Itt olvashattok.

Most a sajtoké a főszerep.

Nagyon szeretem a különleges ízeket, hogy mindig kipróbáljak valami újat.

A budafoki borfesztiválon képviseltették magukat az Egri Margaréta kecskesajtok. Nem voltunk restek kóstoltunk is belőlük. Két sajttálat vettünk, melyeken különféle ízesítésű kecske- és juhsajtok sorakoztak. Az egri termelő 2002 óta készít sajtokat, melyekbe az egri hegyi legelők gyógyító füvei kerülnek, viszont tartósítószert nem tartalmaznak.


Termékei között megtalálhatóak a friss sajtok, félkemény sajtok, kék (rokfort)- és fehér (camambert) penészes sajtok, különböző ízesítésű sajtok (olivaolaj, rozmaring, pritaminpaprika)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...