Még 2008-ban, mikor először Ausztriában jártam, akkor tértem be egy Landzeit-ba és egy Rosenberg-be. Elámultam az étteremtől, mert mint a kinézete, mint a belső kialakítása, az ott dolgozók és nem utolsó sorban a kínálat lenyűgöző és szinte sokként ért mind az az új élmény ami ezekben az éttermekben rám zúdult.
Mint később kiderült, Magyarországon először szintén 2008-ban nyílt meg az első Marché.
Decemberben a bécsi adventi vásárba menet mindig itt állnak meg a kiránduló buszok.
Mi ezen éttermek sikerének titka? Ezek a pihenőhely éttermek varázsa abban rejlik, hogy a vásárlók minden ingerére hatnak. Közel hozza az utazót a környezethez, a friss terményekhez, melyeknek kiváló az ízük és a minőségük. Maximális élvezetet kínálnak az arra járó vendégeknek.
Minden egyes ételre aprólékosan odafigyelnek, hogy kinézetben minél ínycsiklandóbban mutatkozzanak meg a pultok mögött. Kis cserép edénykékbe helyezik a szószokat, kerámiákba a mártásokat, faládákba a gyümölcsöket, jégágyra a friss halakat, üvegkancsókba az italokat. Semmi műanyag, hiszen fő a természetesség.
A friss alapanyagok a pulton, hogy a vendég maga választhassa ki, mit is süssenek ki neki azon melegében a szakácsok |
Vitaminban gazdag, friss turmixok sorakoznak a vásárló orra előtt. |
Képes ennyi finomságnak valaki ellenállni? |
Egyetlenegy negatívuma ezen helyeknek sajnos az árak. Az ilyen autópályás éttermek nagyon magas árakkal dolgoznak. Az osztrák Landzeit-nál például 3,45 eur egy szelet desszert. Tehát kb 1035 Ft egy szelet sütemény. A szendvicsek még drágábbak 3,95 eur-rt kínálják. Viszont ennyi pénzért tényleg kifogástalan ételeket és felejthetetlen ízeket kapuk.
Szerencsére a magyarországi Marchében nem ennyire drasztikusak az árak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése