Ha február akkor disznóvágás, ha disznó akkor Mangalica.
Budapesten 2008 óta rendeznek ilyen fesztivált, melynek fő célja, hogy ezen méltán híres hungarikumot közelebb hozza az emerekhez és közvetlen találkozást biztosítson a tenyésztőkkel.
A vásárló biztos lehet affelől, hogy a hús amit megvesz biztosan mangalica, hiszen a rendezvényen csakis a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete által ellenőrzött állományból kikerült végtermék lehet jelen.
A rendezvényen helyet kaptak a kézműves termékeket árusítók fabódéi is. Így találkozhattunk házi lekvár-szörp, méz, olaj, sajt és fűszerekkel is.
Lehetett előre elkészített sajttálakat és mangalica húsból összeállított kóstoló tálakat venni. Illetve kitelepültek a pálinkát árusítók is.
Bővebben itt olvashattok a fesztiválról.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése