Összes oldalmegjelenítés

2013. március 10., vasárnap

Ecetes tojás vs Száz napos tojás



 

Ecetes tojás? Az meg micsoda? Ha még nem hallottál róla itt most megtudhatod mi fán, vagyis miben terem. :)


Hozzávalók:
  • 6-10 tojás
  • víz
  • 1-1,5 dl ecet (én almaecetet használtam)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 babérlevél
  • fél ek borókabogyó (kb. 6 szem)
  • 1 ek mustármag
  • fél ek koriandermag
  • 1 szál tárkony (elhagyható)
  • 1 ek cukor
  • 1ek egész bors, lehet vegyes színes is
Elkészítése:
  1. A tojásokat keményre főzzük, majd hagyjuk kihűlni, és megpucoljuk őket.
  2. Kiválasztunk egy olyan befőttes üveget, amiben a tojások kényelmesen elférnek és marad hely a páclének is. A vizet ehhez megfelelően mérjük ki (ehhez hozzájön majd még az ecet is).
  3. A vizet az ecettel és minden egyéb hozzávalóval (kivéve a tojást, a fokhagymát és a tárkonyt) feltesszük főni, és felforraljuk.
  4. Az üvegünkbe beletesszük a tojásokat, a fokhagymát és a tárkonyt, majd felöntjük a még forró fűszeres lével és lezárjuk.
  5. Szoba hőmérsékletűre hűtjük, és felhasználásig hűtőben tartjuk.




A száz napos tojás

Százéves tojás

Ezt a tojást a kínaiak előszeretettel fogyasztják. Bizony én is kóstoltam már. Engem nem rémisztett el a látvány, bár sokaknak esetleg nem túl bizalomgerjesztő lehet ezen csemege. Ízében nagyon tömény ammóniás. Ehetjük könnyű salátával illetve ihatunk hozzá tequilát. :)


Elkészítése: hamu és oltott mész keverékéből egy krémes jellegű anyagot keverünk, majd ezzel bevonjuk a kacsatojást. Aztán valami hűvös helyen másfél hónapig nyugodni hagyjuk, végül meghámozva az alábbi látvány tárul elénk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...